Oog voor detail!

TOC Tubbergen Glazen

Uw perfecte bril

TOC Opticiens levert de meest innovatieve materialen en
uitvoeringen op het gebied van glazen. Alle brillenglazen worden in ons eigen atelier passend in uw montuur geslepen. Met onze geavanceerde apparatuur en vaak ambachtelijk handwerk, zorgen wij graag voor een perfecte bril.

Brillenglazen, welke te kiezen?

Haarscherp zien, draagt bij aan een comfortabel gevoel. Het is daarom belangrijk dat je een brillenglas kiest dat bij je past. Een criterium, om op te letten is, wat je overdag doet.
 
Ben je aan het werk, zit je veel achter een computer of laptop, rijd je regelmatig auto en/of lees je veel? De brillenglazen kunnen op deze manier exact op jouw ogen afgestemd worden.

Multifocale glazen

Als je een bril nodig hebt voor zowel veraf als voor dichtbij, dan zijn multifocale glazen de ideale oplossing. Om in de verte te kijken, gebruik je de bovenste helft van het glas, voor dichtbij gebruik je de onderste helft van het glas. Multifocale glazen kunnen tegenwoordig dunner en lichter worden uitgevoerd, zodat de bril nog comfortabeler draagt. Bovendien zijn multifocale
glazen ook in een meekleurende versie te verkrijgen.

Bureauglazen

Ook speciaal voor op je werk zijn er brillenglazen verkrijgbaar. Met je multifocale bril kun je het beeldscherm van je computer niet duidelijk zien en voor een leesbril staat de computer te ver van je vandaan. Bureauglazen zijn hier de oplossing voor. Deze glazen corrigeren de ogen op korte en middellange afstand waardoor het leesbereik groter wordt.

Ontspiegeling

Ook ontspiegeling draagt bij aan het kijk- en draagcomfort van je bril. Hierdoor worden reflecties tot een minimum beperkt. De brillenglazen blijven transparant en helder en bieden beter contrast. Een nieuwe ontwikkeling bij ontspiegeling is dat dat zonder enige reflexkleur kan. Dit is perfect als je de voorkeur geeft aan het onzichtbare en transparante karakter van je bril. Tevens is er een variant verkrijgbaar met een UV-filter die uw ogen te allen tijde beschermd tegen schadelijke UV-straling.

Reinigen van je bril

U kunt uw bril het beste onder stromend, koud water schoon te maken. Zo worden harde stofdeeltjes eerst van de glazen weggespoeld. Gebruik een zachte zeep om eventuele vetresten te verwijderen. Dit mag geen zeep zijn op citroen/citrus basis. Droog de bril met een schone zachte doek af. Was deze doek regelmatig zonder gebruik te maken van een wasverzachter. Het gebruik van wasverzachters maakt de doek minder geschikt, omdat er dan een wazige zweem op de glazen achterblijft.  
 
Onderweg adviseren wij u gebruik te maken van speciale microvezel doekjes. Zorg er wel voor dat deze doekjes goed schoon zijn, stop ze dus niet zomaar zonder bescherming in uw tas of broekzak. Het gebruik van zakdoekjes, keukenpapier of natte brillendoekjes wordt sterk afgeraden. Hierin zitten mogelijk houtvezels die de coating van uw glazen kunnen beschadigen. Indien er vuil achterblijft op plaatsen waar u niet bij kunt komen, loopt dan even bij ons binnen, wij reinigen uw bril in een ultrasoonbad waar het vuil wordt losgeweekt.