Oog voor detail!

TOC Tubbergen Contactlenzen

Contactlenzen specialist

Zachte lenzen dragen heel comfortabel en hebben een goede pasvorm. Daarom draagt het grootste deel van de lensdragers ook zachte lenzen. Het grote voordeel van zachte lenzen is dat 

stofjes of bijvoorbeeld zand nauwelijks worden gevoeld. Zachte lenzen zijn dus ook ideaal voor sporten of tijdens vakanties.

Er zijn verschillende soorten zachte contactlenzen; lenzen die dagelijks, wekelijks of maandelijks moeten worden vervangen. Zachte lenzen kunnen echter niet, in tegenstelling tot harde lenzen, heel lang gebruikt worden zonder vervanging. Dit heeft te maken met het materiaal van de lens en het verontreinigingsproces bij deze lenzen (zoals eiwitaanslag).

Lezen op maat gemaakt

Het ene oog is het andere niet. Bij het aanmeten van vormvaste lenzen worden de lenzen geheel op maat gemaakt. Vormvaste lenzen zijn vooral bij speciale oogafwijkingen een ideale oplossing. De lenzen zijn zuurstof doorlatend en gaan veel langer mee dan zachte lenzen. Afhankelijk van het soort materiaal en het onderhoud, hebben ze een levensduur van twee tot vier jaar.

Het dragen van vormvaste lenzen is in het begin wel even wennen. Maar als uw ogen er eenmaal aan gewend zijn, dan dragen ze heel prettig. Bovendien kunt u ze altijd dragen, dag in dag uit, jaar in jaar uit.

Overigens gaan de ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen nog altijd door. Daarbij worden steeds betere materialen ontwikkeld, waardoor de zuurstof voorziening van het oog tijdens het dragen optimaal blijft. Dat is belangrijk om de ogen gezond te houden.

Om diezelfde reden is het van essentieel belang dat contactlensdragers hun ogen regelmatig laten controleren door de contactlensspecialist. Dankzij alle actuele ontwikkelingen geldt dat bijna iedereen die dat wil, jong of oud, nu contactlenzen kan dragen. Wil je het zeker weten of wil je meer informatie, maak dan gerust eens een vrijblijvende afspraak met één van onze contactlensspecialisten.

Voor het aanmeten van de juiste lenzen op maat vragen wij u een afspraak te maken zodat u ook direct aan de beurt bent.